5 Adımda Bacak İnceltme Egzersizleri


Tam anlamıyla yaz ayına girdiğimize göre artık fit bir vücuda sahip olmak için gereken egzersizleri yapmaya başlamanın zamanı geldi de geçiyor bile değil mi? :) O zaman bu yazımda sizler için gerek salonda gerek evinizde yapmanızı tavsiye edeceğim bacak inceltme egzersizlerinden bazılarını yazacağım bayanlar. Bir çoğunuzun en çok dert ettiği sorunlardan biri de kalın bacaklara sahip olmak. Yazın bikinilerinizi, eteklerinizi, şortlarınızı rahatlıkla giymeniz için gereken tek şey ince bir bacak, biliyorum :)  Bu egzersizleri düzenli olarak her gün tekrarlamanız halinde farkı hem hissedecek hem de göreceksiniz. İşte en etkili bacak inceltme hareketlerinden bazıları:

İlk hareketimizde ayaklar omuzdan daha geniş şekilde açılır ve ayak uçları çapraz bir şekilde dışarıya doğru bakar. Görselde de olduğu gibi oturur pozisyona gelip tekrar kalkıyorsunuz. Yeni başlayacaklar için 10 tane yapıp, 10. da oturur halde 10 saniye beklemenizi tavsiye ederim. (ilk başta çok zor olacak ama zamanla alışacaksınız merak etmeyin :) Daha önce spor yapmış olanlar 3x10 şeklinde yapabilirler.











İkinci hareketimiz ise görseldeki hareket. Yukarıda yazdıklarımın aynısını birebir bunda da uyguluyorsunuz, tek fark bacaklar omuz genişliğini geçmeyecek şekilde olacak. Daha kapalı bir şekilde yani. 10 adet yaptıktan sonra oturur pozisyonda 10 saniye beklemenizi tavsiye ediyorum.

















Bu hareketimiz en çok işe yarayan egzersizlerden biridir. Görseldeki konuma gelip yukarıda kalan bacağı açıp kapatıyorsunuz. Spora yeni başlayanlar için 10 tane, spor yapanlar için 3x10 şeklinde yapılabilir.







Bu hareketimiz bacakta etkili olduğu kadar karın bölgesi içinde çok yararlı bir hareket. Bir taşla iki kuş için herkese tavsiye ediyorum. Görseldeki pozisyonda bacaklarınızı kaldırıp indiriyorsunuz. Sayıları yukarıdaki hareketlerle aynı şekilde yapabilirsiniz.







Yeni hareketimiz için görseldeki şekli alarak step1 pozisyonundan step2 pozisyonuna geçiyorsunuz. İki bacak içinde ayrı ayrı sayma işlemiyle 10'ar tane yeni başlayanlar için, 3x10 şeklinde spor yapanlar için tavsiyemdir. Kalçanız içinde ekstra yararlı olacak bir harekettir.












Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.