Moda ve Araba

Moda yalnızca giyim kuşam değildir. Hayatımızın içindeki her şeyin günü geliyor modası geçiyor. Yediğimiz yemekten içtiğimiz içeceğe kadar. Ben, aklıma gelmişken modanın arabalar üzerindeki etkisini sizlerle paylaşmak istedim.
Örneğin; Volkswagen New Bettle.. Sokakta gördüğümüzde hayranlıkla baktığımız, içinde olmanın hayallerini kurduğumuz arabalardan biri.

                                             

Yeni trend haline gelen araba ilk bu şekilde mi üretildi? Hayır tabi ki. İlk üretimi o zamanların da gözdesi olan Volkswagen Beetle..  Beetle ilk kez Hitler zamanında 'Halk Arabası' (Volkswagen) adıyla çıkmıştır. Volkswagen Bettle, Hitler'in isteği üzerine ilk olarak Ferdinand Porsche tarafından düzenlenmiştir ve sonradan halk tarafından çok tutulan gözde arabalardan biri olmuştur.



Ülkemizde 'Kaplumbağa', 'Tosbağa''Vosvos' gibi isimlerle de kullanılan beetle yuvarlak hatları, krom tamponları ve çelik jantlarıyla herkesi büyülemeyi başarmıştır. Bugün sokaklarda çok sık görmediğim ama gördüğümde yüzümdeki hayran gülümsemeye engel olamadığım araba. Neden mi? 


İşte bu yüzden :) Yukarıdaki araba benim eski ve ilk arabam :) Bir takım mecburiyetlerden dolayı sattığım, satarken kopmakta çok zorlandığım arabam. En güzel amaçlarımdan biri de en yakın zamanda bunu telafi etmek ve yeni bir Beetle almak olacak :)


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.