Makyaj Önerileri

Makyaj yapmanın neredeyse bir zorunluluk haline geldiği şu zamanlarda doğru ve istediğiniz makyajı nasıl mı yapabilirsiniz? Bazı püf noktalar ile hepiniz istediğiniz gözlere kirpiklere ve dudaklara sahip olabilirsiniz. O püf noktaları şöyle sıralayabiliriz;

Pürüzsüz Ten: Makyaja başlamadan önce pürüzsüz bir cilt için fondöteni sürün ve üstüne çok hafif pudra sürerek fondöteni sabitleyin. Makyajın daha hoş durması için başlangıç adımınız tamam :)

Belirgin gözler: Gözlerinizin daha belirgin durmasını isterseniz önce açık renklerde farınızı göz üstüne iyice yedirerek sürün. Bu eyeliner'ınızın daha belirgin durmasını sağlayacaktır. Beyaz yada ten rengine yakın far seçebilirsiniz.
Sıra geldi eyeliner'a :) Gözün iç köşesinden başlayın çekmeye ve dışa doğru kalınlaştırın. Kuyruğunu da biraz uzattınız mı tamamdır :)
Daha da belirgin olsun derseniz göz içine beyaz göz kalemi sürebilirsiniz.
Son olarak rimelinizi de 3 kat olarak diplerden başlayarak sürmeniz göz makyajınız için yeterli olacaktır.

Dolgun Dudaklar: Dudaklarınızı daha pürüzsüz hale getirmek isterseniz rujunuzu sürmeden önce pudrayla dudaklarınıza küçük dokunuşlar yapın. Ve daha dolgun göstermek içinde ya ten rengi bir dudak kalemiyle çerçeve yapın ya da rujunuzu biraz daha dışarıdan sürün. Ve unutmayın açık renklerde rujlar dudağı her zaman daha dolgun gösterir.

Allık Seçimi: Doğru makyaj için allık seçiminizin her zaman rujunuzla aynı tonlarda  olmasına dikkat edin :)


                                               


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.