Göz Farı Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Makyaj yaparken göz kalemi ve eyeliner'da level atlayıp far sürerken zorlananlar için bu yazımda pratik bilgiler vermek istedim. Bir çok kişi eyeliner sürmenin en zor makyaj uygulaması olduğunu söylese de bence far biraz daha dikkat ve emek isteyen bir şey. Eyeliner'ı yamuk sürdüğünüzde sadece yamuk bir eyeliner'la gezmiş olursunuz fakat farınızı yanlış ve basit bir şekilde sürdüğünüzde bir anda palyaço olmakla karşı karşıya kalmış olursunuz :) ( Yine de eyeliner'a da dikkat, makyaj önemlidir!) O halde neler yapmamız gerektiğine bakalım :)

* Öncelikle profesyonel bir görüntü oluşturmak için en az 3 çeşit rengi kullanmanız gerekir.

* Far bazı kullanmanız hem farınızın renginin daha belirgin olmasını hem de daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. (Baz yerine fondöten de kullanabilirsiniz)

* En önemlisi far sürerken farınızı dağıtmanızdır! Aksi takdirde renkler aykırı bir şekilde durur ve hiç doğal olmaz.

* Farınızın renginin 1 ton koyusu ve 1 ton açığı da mutlaka kullanılmalı. Gölgelendirmeler yapmak doğal görünüm için çok önemlidir.

* Son olarak da hangi renk olduğu farketmez fakat her far uygulamasında beyaz renk far kullanın. Özellikle göz pınarına ve kaş altına uyguladığınızda farınızı daha belirgin hale getirecektir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.