5 Adımda Basen Eritme Egzersizleri


Geçen yazımda göbek eritme egzersizlerinden bahsetmiştim. Fakat göbek kadar basen de bir çok kişinin korkulu rüyası haline geldi. Biliyorsunuz ki spor salonlarına gidemeyip evde spor yapabilecek olanlara tavsiyelerde bulunuyorum. O halde basen eritmek için yapmanız gereken egzersizleri söyleyeceğim ve eminim hiç zorlanmayacaksınız. Ama hep söylediğim gibi, bu egzersizlere başladıktan sonra beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor ve bu egzersizleri de düzenli bir şekilde yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde pek de sonuç alınamayabilir. O halde egzersizlere başlayalım.

En etkili basen eritme egzersizlerinden biri resimde de bulunan hareket. Yapmanız gereken kollar ileri de ya da belde, 90 derecelik açıyla, yani yarım oturma pozisyonu ile çömelip kalkmanız. Bu hareket 2 sette 10 kere yapmanız yeterli olacaktır.









Göbek eritme de sık kullanılan ve benim de hep tavsiye ettiğim resimdeki hareketin basenlere de müthiş bir etkisi var. 2 sette 10 kere yaparsanız kesinlikle etkisini göreceksiniz :)










Etkili egzersizlerden biri daha! Resimdeki pozisyonda kalçanızı yukarı doğru iyice kaldırın ve bırakın, Yapmanız gereken sadece bu. Gerildiğini hissedeceksiniz. Artık biliyorsunuz 2 sette 10 kez :)



Evet bir pilates topuna ihtiyacınız var. Yapmanız gereken ayaklarınızı pilates topuna koyup resimdeki gibi kalçanızla birlikte yukarı kalkmanız ve geri inmeniz. Belinizi kırmamaya özen gösterin. 2 sette 10 kez! :)














Son olarak da resimdeki pozisyonu alıp bacaklarınızı iyice gererek arkaya doğru uzatmanız. 2 sette 10 kez yaptıktan sonra diğer bacağa geçmeyi unutmayın! :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.