Göbek Eritme Egzersizleri


Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir görünüm için spor yapmanın gerekliliği tabi ki tartışılmaz fakat iş hayatından veya bir takım sebeplerinden ötürü spora gitmeye vakit bulamayan ya da gidemeyenler için evde yapılacak egzersizler ile de göbeğinizi kısa sürede eritebilirsiniz. Önemli olan bunu düzenli bir şekilde yapmak. Yaz aylarında göbeği açıkta bırakacak şekilde giyilen ve gönüllerimizi fetheden crop tops'ları, büstiyerleri nasıl giyerim diye düşünenler için basit göbek eritme egzersizlerine başlayalım o halde :)

İlk hareketimiz için sırt üstü uzanın ve resimde olduğu gibi bacaklarınız dik konumda olmak şartıyla havaya kaldırın ve yavaşça geri indirin. Bir sette 15-20 kez yapmanız yeterli olacaktır.











Bir diğer hareketimiz ise yine göbek eritmek için çok etkili bir uygulama. Resimde olduğu gibi yarı mekik pozisyonunda sağ bacağınız ile sol dirseğiniz değecek şekilde çapraz yapıyorsunuz ve diğer bacağa geçiyorsunuz. Yine bu hareketi de 15-20 kez yapmanız yeterlidir.






Yine 15-20 kez tekrarlamanız gereken bir hareket daha. Sırt üstü uzanın ve başınız biraz yukarıda, önce bir bacağınızı, sonra diğer bacağınızı kaldırıp indirin. Yağ yakmaya başladığınızı göbeğinizin gerilmesinden anlayacaksınız.






Son olarak da mekik çekme hareketini yapın. Tam mekik çekmeniz çok daha faydalı olacaktır ama zorlananlar için yarım mekik de çekebilirsiniz. 15 kez mekik çektikten sonra artık dinlenebilirsiniz :)



* Unutmayın gerçekten çözüm arıyorsanız önemli olan bu egzersizleri düzenli olarak yapmanızdır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.