Kıvırcık Saçı Şekle Sokmanın Yolları

Kıvırcık saçların sevimli durduğu bir gerçektir fakat bir gerçek daha var ki kıvırcık saçı şekle sokmak bir o kadar zordur. Bu yazımda kıvırcık saçlılara elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum. Kıvırcık saçlarınızı nasıl şekle sokarsınız haydi birlikte bakalım :)

Kıvırcık Saçları Yıkamak: Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın ve mümkünse duşta saç kremi sürün.
Duştan çıkmak üzereyle soğuk suyla saçınızı son kez yıkayın. Bu zaten kıvırcık olan saçınızın daha fazla kabarmasını önleyecektir.
Saçlarınızın doğal buklelerini kaybetmemesi için havluyla saçlarınızı ovalamadan fazla suyu aldıktan sonra direk saçınızdan çıkarın.
Saçlarınızı kesinlikle fırça ile taramayın. Mümkünse duştan çıktıktan sonra seyrek dişli bir tarakla tarayın yeterli olacaktır. fırçayla taramanız buklelerin şeklini bozar ve saçınızı fazlaca kabartır.

Şekle Sokmak: Kıvırcık saçlarınızı şekle sokmak için altın kuralı tekrar yineliyorum, saçlarınızı fırça ile taramayın. Duştan çıktıktan sonra saç köpüğü kullanabilirsiniz.
Mümkün olduğu kadar kurutma makinesi ile kurutmayın. Bırakın kendi doğallığıyla kurusun. Bu kabarık ve elektrikli olmasını önler. Ve dilediğiniz şekli verebilirsiniz artık :)

Kıvırcık Saçı Düzleştirmek: Islak veya nemli saçlarınızı kesinlikle düzleştirmeyin. Hem saç telleriniz yanar hem de kuruduktan sonra saçlarınız kabarır. Saçlarınız tam anlamıyla kuruduktan sonra saç düzleştiricisiyle düzleştirmeniz yeterli olacaktır. Düzleştirdikten sonra saç spreylerinizle gereken takviyeyi de yaparsanız saçlarınızın elektriklenmesini önlemiş olursunuz.

Bu günlük bu kadar :)

                                         

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.