Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?



Hepimizin özel günlerde ya da günlük hayatta sık olmasa da tercihi buğulu gözler.. Bakışları anlamlaştıran, gözlerin ön plana çıktığı makyajı kim yapmak istemez ki. Her saç rengine de ayrı dokunuşlarla uyan ve yapması keyifli olduğu kadar çok da basit olan buğulu göz makyajı nasıl yapılır birlikte inceleyelim.

Gerekli Malzemeler: Göz kalemi, siyah far, beyaz far, rimel. Bu kadar :)

* İlk yapmamız gerek cildimizi ve göz çevremizi temizlemek. Temizlik makyaja başlamadan önce yapmamız gereken ilk ve altın kuraldır :)

* Sonraki ilk adımımız ise beyaz far. Beyaz farı gözünüzü kapatıp göz üstünüze çok fazla olmamak şartıyla sürünüz. Kaş altına kadar sürebilirsiniz ama kaş altı bölgesinin çok çok açık beyaz olmasına dikkat edin.

* Beyaz farı sürdükten sonra siyah göz kalemiyle tıpkı eyeliner sürer gibi göz üstüne kalem çekiniz. Ve çektiğiniz kalemi bir far fırçası ile biraz dağıtınız. Aynı işlemi gözünüzün alt kısmına da yapın ve onu da hafifçe dağıtın.

* Sıra geldi siyah far sürme işlemine. Siyah farınızı göz üstüne, gözünüzün dış kısmına doğru yavaşça sürünüz. Göz üstlerine de siyah farınızı iyice yedirdikten sonra alt kısma geçiniz ve gözünüzün altına da aynı işlemi yapınız.

* Buğu gözlerin de olmazsa olmazı son işlemimiz rimel :) 3 kat rimelinizi de güzelce sürdükten sonra işte hazırsınız :)

Size yardımcı olması açısından görsel koydum oradan da bakıp deneyebilirsiniz :)


                                         

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.