Makyaj Sihri: Yüz Kontürleme



Makyaj yapmak sanıldığı kadar zor değil aslında. Önemli olan işin incelikleri bilip doğru makyajı yapmak. Bir nevi sanat diye nitelendirilebilir makyaj yapmak. Neden mi? Artık öyle usta eller var ki makyaj yapılmadan önceki yüz ile makyaj yapıldıktan sonraki yüzü benzetmek neredeyse imkansız :) Son zamanlarda trend olan makyaj yönteminden bahsetmek istiyorum bu yazımda. 'Yüz Kontürleme'. Ciddi anlamda çok işe yarayan yüz kontürleme, diğer bir adıyla yüz gölgelendirme bir çok ünlü isminde makyaj sihirlerinden biri. Şimdi kısa bir göz atalım bakalım yüz kontürleme nasıl yapılıyor :)


Yüz kontürlemedeki ilk adımımız yüzümüzün belirli bölgelerini koyu tutup gölge uygulamak. Ten renginizden 2 ton koyu olması gereken bu işlemi pudra, fondöten,allık yada bir far ile yapabilirsiniz. Önemli olan ten renginizden koyu renkte olması. Ve unutulmaması gereken bir ayrıntıda mat renkte olması gerektiği. Bu daha doğal bir görünüm yaratacaktır ;)

Görselde de görüldüğü gibi alnımızın saça yakın kısımlarına, elmacık kemiğimizin altına, çene altına ve yanlarına, burnumuzun kenarlarına bir çizgi şeklinde kaştan başlayıp kaşta bitirerek uyguluyoruz. 

Sıra geldi aydınlatma işlemine. Burda da ten renginizden 2 ton açık aydınlatıcılar, fondöten, far vs. kullanabilirsiniz. Aynı şekilde mat olmasına özen gösterelim :) Kaş altlarına, burnun üstüne çizgi halinde başlayıp kaş arasından alna doğru, göz altlarına üçgen şeklinde, dudağımızı üst kısmına, çene altına ve dudak yanlarına uyguluyoruz. 

Son işlem olarak yüzünüze uygun bir fırça ile tüm yüzünüzdeki makyajı dağıtarak yüzünüze yedirmeniz olacak. İşte bitti :)

Bu anlattığımdan pek bir şey anlaşılmıyor biliyorum o yüzden görseli koydum oradan bakarak yaparsanız daha sağlıklı olur :))






Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.