Saç Rengine Uygun Makyaj Seçimi

Makyaj her bayanın güzellik sırlarından biridir ve hemen hemen makyaj yapmayan bayan yoktur diyebiliriz dimi :) Peki saç renginize uygun makyajı nasıl yapabiliriz hemen kısaca bahsedelim.

* Koyu (Siyah) Saçlar İçin: Siyah saç rengine sahipseniz göz makyajına çok önem vermeniz gerekir. Koyu göz makyajı size çok yakışacaktır. Eyeliner tercihiniz olsun ve keskin bir göz makyajıyla saçlarınızla uyumu yakalayabilirsiniz. Kırmızı ruju da sürmeniz seksapelitenizi arttıracaktır :) Siyah saçlılar allıkta abartıdan kaçınmanız daha iyi bir görünüm yaratır aklınızda bulunsun :)

* Sarı Saçlar İçin: Sarı saç makyaj isteyen bir saç rengidir. Uygun makyajı yapmadığınız zaman solgun durursunuz. Sarı saçta en önemli makyaj uygulaması pürüzsüz tendir. Bebeksi teni bir fondöten ve üstüne pudra ile sağlayabilirsiniz. Pastel tonları size çok yakışacaktır. Pastel tonlarda far, göz kalemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Rimeliniz de mutlaka olsun. Sarı saçta gözleri belirginleştirmek önemlidir :) Size en uygun allık pembe tonlarıdır. Pembe tonlarında bir ruj da sürerseniz makyajınız saçınızla tam anlamıyla olmuş olur :)

* Kahverengi Saçlar İçin: Kahverengi saçlara sahipseniz göz makyajınızda siyah ve kahve tonlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca metalik renkte farlarda tam sizin için yaratılmış :) İstediğiniz metalik rengi kullanabilirsiniz. Doğal bir makyaj isterseniz ten rengine yakın rujlar saçınızla çok uyumlu olacaktır ;)

* Kızıl Saçlar İçin: Kızıl saçlara sahipseniz çok koyu, bronz renklerde fondötenler kullanmayın. Kızıl saç beyaz tene daha çok yakışıyor. Gözlerinizde yeşil, kızıl kahve, kestane tonlarını kullanabilirsiniz. Dudaklar ten rengi yada kırmızının tonlarına yakın bir renk olursa kızılın çekiciliğini daha da arttırmış olursunuz :)

NOT 1 : Kusursuz cilt her saç rengi için de uygulanmalıdır çünkü makyajın ilk adımı kusursuz cilttir.

NOT 2: Kırmızı ruj her saç rengine de tam anlamıyla yakışan harika bir şeydir :))


                                             

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Kızıl saçlılara özgü giyim ve makyaj tüyolarından oluşan yazımı okursanız çok mutlu olurum. Okumanız için linkini sizinle de paylaşıyorum: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kizil-saci-en-iyi-gosteren-renkler/

    Bazı renkler, kızıl saçı çok iyi öne çıkarırken, bazı renkler ise saçların geri planda kalmasına neden oluyor. Bu yazımda, kızıl saçı vurgulayan renkleri keşfedebilirsiniz. ♥

    Keyifli okumalar dilerim,
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.